Siirry suoraan sisältöön

Pieni matkailuauto – Minkälaiseen käyttöön se soveltuu?

Pieni matkailuauto

Kaikki tietävät, että matkailuauto on erinomainen kulkuväline pidemmän matkan taittoon sekä yöpymiseen. Yleensä normaalikokoiset matkailuautot ovat kuitenkin aika kömpelöitä ja kookkaita. Tämä johtuu ihan siitä, että auton sisään pitää saada tarpeeksi tilaa kompaktille ruokapöydälle, vessalle sekä sängyille. Pieni matkailuauto on kuitenkin loistava valinta heille, joilla ei ole isoa perhettä mukana reissuilla tai eivät yksinkertaisesti tarvitse kaikkia niitä ylellisiä ominaisuuksia, joita sisältyy perinteiseen, normaalikokoiseen matkailuautoon. Yksinkertaisempi varustelu lisäksi alentaa auton elopainoa ja säästää polttoainekuluissa, joten sinun matkasi taittuu edullisemmin!

Pieni matkailuauto toimii reissujen huoltokeskuksena

Kuten juuri ehdittiin hieman todeta, pieni matkailuauto toimii loistavasti sellaiseen käyttöön, missä ei ole tarkoituskaan oleskella matkailuautossa tuntitolkulla. Sen sijaan se toimii kätevänä huoltokeskuksena, joka tarjoaa kaiken välttämättömän, mitä reissuilla tarvitsee. Kunnollinen pieni matkailuauto tarjoaa:

  • Levitettävät sängyt yöpymiseen
  • Ruoanvalmistusalueen sekä ruokailutilan
  • Kompaktin vessan sekä suihkun

Pieni matkailuauto camping-alueille

Camping on leirintäalueisiin tukeutuvaa matkailua. Tällöin pieni matkailuauto on ollut varsin suosittu kulkuväline. Se ei nimittäin vie paljoa tilaa, joten sillä on helppo ajaa ja navigoida tiheämmällä alueella. Camping-alueilla riittää myös usein ulkoilumahdollisuuksia ja erilaisia aktiviteetteja. Tällöin ei tarvitse isoa ja varusteltua matkailuautoa. Riittää siis vain, että matkailuautossa pääsee hyvin yöpymään sekä toteuttamaan muut välttämättömyydet. Muun ajan pystyykin käyttämään itse camping-alueesta nauttimiseen.

Myös camping-alueita riittää ja niitä löytyykin hieman erilaisia. Kannattaakin siis hieman niitä selatessa tutkailla, että minkälainen kyseinen paikka on ja miten hyvin pienellä matkailuautolla yöpyminen siellä onnistuisi. Monesti camping-alueet on pisteytetty. Pisteytykseen usein myös vaikuttaa leirintäalueen oman vuokratontin koko ja sijainti. Tämä johtuu siitä, että yleisesti ottaen matkailuautoissa ja niiden ulkokatoksen alla tykätään viettää paljon aikaa, esimerkiksi grillaten, ja tällöin ilman muuta halutaan omasta tontista tilava ja viihtyisä. Pienellä matkailuautolla tämä tekijä ei kuitenkaan ole aina välttämätön.

Pieni matkailuauto yksin matkustavalle tai pariskunnalle

Kuten ollaankin jo todettu, pieni matkailuauto on varustukseltaan ja sisätiloiltaan kompakti. Tämän ansiota se sopii erinomaisesti esimerkiksi yksinään viihtyvälle matkaajalle tai pariskunnalle. Pienen varustelun kulkupelit ja minimalistinen reissaaminen onkin tullut viime vuosina erittäin suosituksi. Tämä johtuu osittain siitä, että minimalistinen elämäntapa on saanut paljon kehuja ja tätä elämäntapaa halutaan myös viedä lomille mukaan. Tällöin todellakin pääsee nauttimaan niistä välttämättömistä ja itselleen tärkeimmistä asioista. Näitä tärkeimpiä asioita reissatessa voi olla viihtyisä maisema, aamukahvista nauttiminen auton ikkunasta tähyillen, tai ihan vain puolison kanssa heti aamusta patikointi.

Matkailuautoja on monenlaisia kuten on myös camping-alueita. Kannattaa siis itse tutustua ennakkoon camping-alueisiin ja katsoa, minkälaisista alueista on itse kiinnostunut. Matkailuauton valintaa voi alkaa harkitsemaan tämän tiedon pohjalta. Mikäli ei ole vielä täysin varma, olisiko pieni matkailuauto itsellesi paras vai kenties sittenkin normaalikokoinen, voi matkailuauton myös aluksi vuokrata. Tällöin pystyy riskittömästi testaamaan käytännössä, että minkälainen kulkuväline sopii omiin tarpeisiin kaikista parhaiten.