Siirry suoraan sisältöön

Viiden tähden leirintäalueet houkuttelevat matkailijoita

Viiden tähden leirintäalueet, Poroholman rantabaari.

Viiden tähden leirintäalueet ovat saaneet viisiportaisessa luokituskatselmuksessa tähtensä. Tähän korkeimpaan luokkaan kuuluvalla leirintäalueella on muun muassa huomioitu kaikki matkailijat telttailijoista karavaanareihin. Lisäksi on tarjolla mökkimajoitusta. Alueilla on ympärivuorokautinen valvonta, kahvila- tai ravintolapalvelut, uimaranta, lämpöeristetyt huolto- ja palvelurakennukset keittiöineen ja pyykkihuoltopisteineen sekä runsaasti erilaisia aktiviteetteja lapsille ja aikuisille. Luokitusvaatimukset on kaikissa Pohjoismaissa yhdenmukaiset, mutta suomalaiset vaativat yleensä myös hyvät saunomismahdollisuudet.

Viiden tähden leirintäalueet -luokituksen saaneet

Täyden viiden tähden leirintäalueita on Suomessa viisi. Rastila Camping Helsingissä, joka sijaitsee Vuosaaren merellisissä maisemissa, on avoinna ympäri vuoden ja sieltä on hyvät metroyhteydet Helsingin keskustaan sekä Espooseen. Lomakylä Santalahti Resort sijaitsee Kotkassa. Siellä on mahdollisuus kokeilla puiden varaan ripustettua tentsile-majoitusta. Tarjolla on myös SUP-lautojen ja polkupyörien vuokrausta. Poroholmassa Raumalla sijaitsee hauska rantabaari. Alueella voi myös ruokailla aidossa purjelaivassa. Matkailukeskus Rauhalahti Kuopiossa on mielenkiintoinen kokonaisuus, jonka vierestä löytyy kylpylähotelli hoitoineen ja ravintoloineen, kesäteatteri sekä eläinpuisto.

Manamansalon leirintäalue Vaalassa on pohjoisin viiden tähden leirintäalueista. Se on hyvä vaihtoehto kalastusmatkailijoille ja luontopoluilla liikkujille laavupaikkoineen. Kotkan leirintäalue Lomakylä Santalahti Resort kutsuu puolestaan nauttimaan luksusluokan aktiivilomasta Kotkan viehättävään merikaupunkiin, vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. SF Caravan jäsenet ovat äänestäneet sen Suomen koiraystävällisimmäksi leirintäalueeksi 2021. Kesäisin siellä on paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten Minicolf Park, Beachwolley-kentät, lasten seikkailupuisto, luontopolut ja välinevuokrausta, kuten SUP-lautoja sekä polkupyöriä. Hienohiekkaiselle uimarannalle on vain minuutin kävelymatka.

Erämaamajoitusta vai majoitusta leirintäalueella

Meitä suomalaisia on joka lähtöön, toinen tykkää mahdollisimman rauhallisesta ja yksityisestä erämaamatkailusta laavuineen ja rinkkoineen, kun taas toinen haluaa päästä mahdollisimman vähällä vaivalla luksusympäristöön. Ja tähän väliin mahtuu koko matkailun kirjo. Onneksi meillä kaikilla on mahdollisuus valita omien mieltymysten ja resurssien mukaan itselle sopivaa matkailumajoitusta, on se sitten laavu-, teltta-, mökki- tai hotellimajoitusta.

Avainsanat: