Haminan autogrilli

Monia Haminassa matkailevia kiinnostavat myös lähialueen ruokapaikat. Välillä on mukavaa syödä herkullista valmista ruokaa sen sijaan, että kokkaisi itse majoituspaikassaan, kuten vaikkapa asuntoautossaan. Herkullista ja nopeaa ruokaa Haminassa tarjoaa etenkin Haminan autogrilli. Kuten nimikin jo kertoo, grillille voi ajaa hakemaan ruokaa vaikkapa matkailuautollaan. Autosta ei tarvitse edes poistua ruokaa noutaakseen, sillä grillillä on kätevä autoluukku, josta ruoat maksetaan ja noudetaan.

Hamina ylhäältä päin.

Haminan autogrilli tarjoaa herkullista ja nopeaa ruokaa

Haminan grilli tarjoaa monipuolisesti herkullista grilliruokaa. Grilli tarjoaa monia melko perinteisiä grilliruokia, joita saa erilaisilla täytteillä. Eräs grillin annos ovat makkaraperunat. Ne eivät ole kuitenkaan aivan tavallisia makkaraperunoita, sillä ne ovat hyvin kuuluisia herkullisesta maustaan. Niitä tullaan noutamaan niiden erinomaisen maun vuoksi jopa satojen kilometrien päästä. Haminassa matkailevien kannattaa siis ehdottomasti kokeilla autogrillin makkaraperunoita.

Yle Lappeenrannan ja Yle Kotkan nettikyselyn mukaan juuri Haminan autogrilli onkin syöjien mielestä koko Kaakkois-Suomen paras grilli ruokiensa herkullisuuden suhteen. Äänestyksessä kehuttiin nimenomaan grillin makkaraperunoita. Haminan autogrilliltä löytyy kuitenkin annoksia muuhunkin makuun, mikäli makkaraperunat eivät sovi omaan makuun. Ruoat saa mukaan usein kannellisissa laatikoissa, joten ne on helppo kuljettaa ja syödä missä tahansa.

Haminan grilli tarjoaa ruokaa mukaan ja paikan päällä yöhön saakka

Haminan autogrilli on auki arkisin perjantaita lukuun ottamatta jopa kello 23 asti. Perjantaina ja lauantaina grilli taas on auki jopa kello 2-4 aamuyöllä saakka. Grilli aukeaa lähes joka päivä kello 11, joten sieltä voi hyvin hakea myös vaikkapa lounaalle. Sunnuntaina grilli kuitenkin aukeaa tunnin myöhemmin vasta kello 12. Tosin tällöin monet matkailijat saattavat myös nukkua pidempään.

Haminan autogrilli tarjoaa aukioloaikoinaan noutoluukun autoille. Jonoon mahtuu kätevästi useampikin auto, joten ruuhkaa ei tarvitse pelätä. Grillillä voi kuitenkin syödä halutessaan myös paikan päällä. Tällöin ruoat eivät ainakaan pääse jäähtymään ja majoituspaikkaansa pääsee takaisin maha täynnä herkullista ruokaa.

Autogrilliltä ruokaa nopeasti

Haminan autogrilli on nopeimpia ruokapaikkoja Haminassa. Se sopii etenkin kiireisille ja niille, joilla on valtava nälkä ja jotka haluavat siksi ruokansa mahdollisimman nopeasti. Grillillä voi kuitenkin tietenkin olla kaikkien muiden ruokapaikkojen tavoin joskus jonoa. Jonotusaika on kuitenkin yleensä hyvin lyhyt. Tämän ajan voi käyttää hauskalla tavalla esimerkiksi selvittämällä netistä paikallisia nähtävyyksiä tai lunastamalla nopea no deposit bonus pikakasinolta ja pelaamalla sen avulla ilmaiseksi kolikkopeliä.

Grillikioski sopii nopeutensa ja annostensa kannalta yleensä loistavasti koko perheelle. Grilliannoksista pitävät niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin. Lisäksi se sijaitsee monien muiden palveluiden lähellä. Grilli sijaitsee matkahuollon vieressä ja lähistöllä sijaitsee myös esimerkiksi leikkipuisto, kauppoja ja nähtävyyksiä, kuten Haminan linnoitus.

Koe Haminan kaupunki ja Haminan autogrilli herkkuineen yhden päivän aikana

Hamina tarjoaa runsaasti kokemista ja näkemistä, vaikka ei aivan Suomen suurimpia kaupunkeja olekaan. Matkailijoiden kannattaakin tutustua autogrillillä syömisen ohella lähistön mielenkiintoisiin kohteisiin. Hyvä idea on esimerkiksi kierrellä ensin päivä Haminan keskustan kohteissa ja kaupoissa ja suunnataan päivän päätteeksi grillille. Haminassa riittää ravintoloita jokaiseen makuun, mikäli grilliruoat eivät maistu. Esimerkiksi ravintolat Hamina -hakusanalla löytääkin kaikki alueen mahdolliset ruokapaikat.

Haminassa voi vierailla vaikkapa katsomassa sen upeaa arkkitehtuuria, kuten Haminan raatihuonetta, Johanneksen kirkkoa, Reserviupseerikoulun tai Haminan linnoitusta. Ne monet sijaitsevat vain lyhyen matkan päässä toisistaan ja jopa vain kävelymatkan päässä grilliltä ja muista ravintoloista.

Haminan autogrilli on siis loistava vaihtoehto ruokapaikaksi Haminassa majoittuville tai matkaileville. Sinne kannattaa jopa ajaa hieman kauempaakin päivämatkalle, mikäli ei majoitu Haminassa. Mikäli haluaa maistaa grillin kehutuimpia annoksia, kannattaa valita makkaraperunat tai lihapiirakka-annos. Tosin grillin muutkin annokset herkullisia ja se tarjoaa vaihtoehtoja useille ruokavalioille. Esimerkiksi kasvissyöjille löytyy myös herkullisia annoksia.