Grilliruokaa kasvissyöjälle – Monipuolisia vaihtoehtoja kesäherkuiksi

Kasvisyöjälle on tarjolla monipuolista grilliruokaa

Ulkona retkeilyyn kuuluu lähes automaattisesti grillaaminen, ja kun usein ajatellaan grillaamista, ensimmäisenä tulee usein mieleen liha. Kuitenkin kasvis- ja vegaaniruokavalio on vuosi vuodelta kasvattanut yhä enemmän suosiotaan, joten grilliruokaa kasvissyöjälle ja vegaanille on nykyään tarjolla enemmän kuin koskaan. Ruuan valmistuksessa voi käyttää lähes rajattomasti mielikuvitustaan kokeilemalla rohkeasti eri vaihtoehtoja. Pelkkien kasvisten lisäksi tarjolla on muun muassa erilaisia juustoja ja uudet, markkinoille tuodut lihakorvikkeet sopivat myös grilliin.

Maistuvaa grilliruokaa kasvissyöjälle sekä sekasyöjälle

Grillatut kasvikset ovat olleet lisukkeina suosittuja jo pitkään, joten uusia ideoita ja yhdistelmiä on helppo keksiä täysin kasviperäiselle ruokavaliolle. Runsas tarjonta mahdollistaa perinteiset kesäkauden kasvikset yhdisteltyinä esimerkiksi eri juustoihin on aina varma valinta, mutta oletko esimerkiksi kokeillut eri hedelmien grillausta? Sillä saa vaihtelua ja täysin uusia makuelämyksiä aikaan.

Jos ei grillaaminen itse kiinnosta, on paikkoja jotka ovat valmiina palvelemaan, kuten haminan autogrilli. Helppoa ja niin herkullista sekä monipuolista grilliruokaa aivan kaikkeen makuun sopivana. Voiko lomalla oikeastaan sen parempaa ollakaan. Jos oman grillin kanssa haluaa päästä helpolla, ovat folionyyttiin pakatut annokset todella herkullinen vaihtoehto. Jokaiselle syöjälle voidaan kasata omanlaisensa annos muhimaan grilliin rauhassa.

Grillaus kruunaa kesän

Väitetään, että suomalaiset grillaavat vaikka rankkasateessa, eikä se ehkä ole aivan väärin väitetty. Onneksi nykypäivänä on saatavilla monipuolisesti, moneen suuhun ja ruokavalioon sopivia herkkuja grilliin laitettavaksi. Useat grillit ovat lämpötiloiltaan säädeltäviä, jolloin onnistuvat niin kanat, vihannekset kuin lihan korvikkeetkin palamatta. Grillaten on helppo valmistaa myös siis terveellisemmät herkut ja ehkä välttyä muutamalta kesäkilolta.

Avainsanat: